top of page

Omgeving

Leuke Activiteiten en Bezienswaardigheden in de Buurt

Onze vakantiewoningen zijn gelegen in Dieteren, nabij Susteren en op een steenworp afstand van België en Duitsland ligt den Dreesakker op de perfecte locatie voor actieve vakantie of weekendje weg. Met de grote speelweide is het uitermate geschikt om te gebruiken met kinderen en families.

Natuur en landschap:

Dieteren is gelegen in de smalle Nederlandse strook die Zuid-Limburg met de rest van Nederland verbindt, de zogenaamde ‘taille van Limburg’. België ligt ongeveer 2,5 kilometer ten westen en Duitsland ongeveer 4 kilometer ten oosten van de plaats. De ligging is landelijk, met voornamelijk uitgestrekte akkers en weilanden die de bebouwde kom omringen. U kunt hier heerlijk genieten van het Smalste stukje Nederland.

Bezienswaardigheden:

  • De huidige kerk van Dieteren, de Sint-Stephanuskerk, dateert van 1939-1940 en is een ontwerp van de Maastrichtse architect Alphons Boosten. Het bouwwerk is geheel opgetrokken uit baksteen en heeft een breedgebouwde toren met een koperen spits.

  • Een ander bijzonder bouwwerk is de Dieterdermolen, een watermolen bij de Roode Beek, daterend van de 13e eeuw en vernieuwd in 1806.

  • Nabij Dieteren bevindt zich de Koppelberg. Dit is een oude ‘motte‘, een kunstmatige heuvel uit de vroege middeleeuwen waarop ooit een gebouw moet hebben gestaan.

Fietsen en wandelen:

U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door het groene Limburgse land.

Hieronder vind u enkele links voor wandel en fietsroutes:

Wandelroute 9.4 km Juffrouw Zonder Kop

Wandelkaart Limburg

Fietsroute 55km

Wandelroutes zuid Limburg

Fietsroutes zuid Limburg

Thema fietsroutes zuid Limburg

bottom of page